Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bluesroute-zaterdag @ Muziekcafe

29 oktober 2022 @ 15:00 30 oktober 2022 @ 00:00

Drie dagen lang de beste blues dat Nederland te bieden heeft in Helmond. Muziekcafé is 1 van de 12 podia en heeft speciaal daarvoor een flinke tent voor de deur staan. De bands zullen op een podium in de tent op treden.
Op zaterdag 4 topacts in Muziekcafé. Dit zijn:

JOSÉ RAMIREZ BAND (USA)
Zaterdag 29 oktober 2022 van 15:00 – 17:00

De uit Costa Rica afkomstige Jose Ramirez had in zijn thuisland al naam gemaakt toen hij besloot naar de VS te emigreren. Hij verkocht bijna alles wat hij had en verhuisde naar Florida. Daar wist hij meteen indruk te maken, hij werd lead-gitarist in de band van Lauren Mitchell, werkte zich een slag in de rondte en heeft de afgelopen jaren het podium gedeeld met grote namen als Buddy Guy, Anson Funderburgh, Mike Wheeler en Janiva Magness om er maar een paar te noemen. In 2020 eindigde hij met zijn band als tweede in de International Blues Challenge.

Ramirez kreeg de kans om te tekenen bij het wereldberoemde platenlabel Delmark uit Chicago. Tijdens de opnamen werd hij op een aantal nummers begeleid door de zgn. Delmark All-Star Band, bestaande uit de legendarische 90 jaar oude bassist Bob Stroger samen Willie ‘The Touch’ Haynes (drums), Roosevelt Purefoy (Hammond B3) en Billy Flynn (gitaar), terwijl op een ander nummer de 93-jarige gitarist Jimmy Johnson mee doet. Op zijn debuutalbum staan tien nummers, waarvan er acht door Ramirez zijn geschreven.

Meer info:
http://joseramirezblues.com/
https://www.facebook.com/thejoseramirezproject/
https://youtu.be/YYbQzSjba6U?t=63
https://youtu.be/TK_jAZRKWRA

RAYMUNDA
Zaterdag 29 oktober 2022 van 17:45 – 19:15

Powerblues band Raymunda is met een formidabele mix van stevige Blues, Rock, een vleugje Soul, Country en Jazz. Geïnspireerd door o.a. Etta James, Bonnie Raitt, Jimi Hendrix en een heleboel Rock uit de 60s/70s, brengt de band met veel emotie en sensatie de Blues/Rock die het ene moment opzweept en het andere moment een gevoelige snaar raakt.

Raymunda Vervaeck is een ervaren blueszangeres oorspronkelijk afkomstig uit Breda, maar nu woonachtig in haar vintage camper samen met haar huisgenoot Rex (haar hond) waarmee ze van gig naar gig toert.

Ze is als vurige zangeres de spil van de groep, die vanwege haar rauwe strot soms vergeleken wordt met Janis Joplin. Haar groep bestaat verder uit de excellente lead gitarist Martin Waliana, ritmegitarist Amon Gijzemijter, bassist Robin Kraag en drummer Pat de Wolf.

In oktober 2022 wist Raymunda zich nog te plaatsen voor de finale van de Dutch Blues Challenge.

Meer info:
https://www.facebook.com/Raymunda.V
https://youtu.be/J5YkP5H8ZV4
https://youtu.be/XSRkq4i1Zjs

MUDDY WATERS TRIBUTE BAND
Zaterdag 29 oktober 2022 van 20:00 – 21:45

Het doel van deze tributeband is om de sfeer en het karakter van de Muddy Waters Blues Band te brengen. Het gaat vooral om het eigen geluid, het gevoel en de groove in o.a. Mannisch Boy, I’m Your Hoochie Coochie Man en Baby Please Dont Go. Met een goede dwarsdoorsnede van het repertoire, wat Muddy en zijn band in die jaren speelde, neemt The Muddy Waters Tribute Band het publiek mee in de sfeer en vibe van één van de belangrijkste, invloedrijkste en bekendste blues artiesten en diens band die er ooit bestaan heeft.

Centraal staat : het geluid van de jaren 70 en vroege jaren 80, toen Muddy Waters constant over de wereld tourde en eindelijk werd gezien en behandeld als de grootheid die hij in werkelijkheid was.

Indien mogelijk wordt het optreden van de Muddy Waters Tribute Band ondersteund met livebeelden van de originele Muddy Waters Blues Band uit verschillende tijdperken.

Meer info:
https://thomastoussaint.wixsite.com/mwtb2021
https://www.facebook.com/MuddyWatersTributeBand/
https://youtu.be/HGae3dPn4eU?list=PLQ5G__emKo9QbIcgkJ7F5a4Hl5e1_4of0
https://youtu.be/YP-ZlOX3_ms?list=PLQ5G__emKo9QbIcgkJ7F5a4Hl5e1_4of0

VANESA HARBEK BAND (AR)
Zaterdag 29 oktober 2022 van 22:30 – 00:00

Blues Queen Vanesa Harbek is een uit Argentinië afkomstige zangeres, gitariste en trompettiste. Vanesa Harbek is in Nederland nog niet zo bekend maar als het aan haar ligt komt daar snel verandering in.

Ze brengt een unieke mix van Blues, soul, rhythm and blues, swing, tango, jazz, rock and roll en latin. Ze heeft een veelzijdige en krachtige stem en beweegt zich comfortabel in verschillende muziekstijlen. Ze is een natuurtalent op de gitaar. Haar voortreffelijke techniek en solide geluid vormen een perfecte combinatie voor haar virtuositeit en kwaliteit als performer.

Ze toerde door Argentinië en andere landen, waaronder internationale jazz-, blues- en tangofestivals in Mexico, Ecuador, Duitsland, Polen, Italië, Spanje, Zwitserland, Slowakije, Ibiza, Paraguay, Colombia, Brazilië en Chili. Ook gaf ze ontelbare Guitar Clinics in Argentinië, Chili, Mexico, Ecuador en Polen.

Meer info:
https://www.vanesaharbek.com.ar/
https://www.facebook.com/vanesaharbekbluesband/
https://www.youtube.com/watch?v=NhfcphxUsv4
https://youtu.be/LXz_gTjVykQ

Stichting Cultuur in Helmond

Bekijk de site van Organisator

Muziekcafé Helmond

Zuid Koninginnewal 39
Helmond, Noord-Brabant 5701NS Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
© Copyright - Muziekcafé Helmond - Ontwerp en realisatie: Pieter Maakt 't