Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bluesroute-zondag @ Muziekcafé

30 oktober 2022 @ 14:00 23:00

Drie dagen lang de beste blues dat Nederland te bieden heeft in Helmond. Muziekcafé is 1 van de 12 podia en heeft speciaal daarvoor een flinke tent voor de deur staan. De bands zullen op een podium in de tent op treden.
Op zondag 4 topacts in Muziekcafé. Dit zijn:

TWELVE BAR BLUES BAND
Zondag 30 oktober 2022 van 14:00 – 15:45

De Twelve Bar Blues Band speelt voornamelijk eigen werk en haalt daarbij haar inspiratie uit de Chicagoblues. Onder aanvoering van supertandem Jan J. Scherpenzeel, alias J.J. Sharp (lead vocals & harmonica) en Kees Dusink, (lead & slide guitar) weet de band bij ieder optreden publiek en organisatoren versteld te doen staan van de hoge kwaliteit en de ultieme bluessfeer zoals je die in een kroeg in
Chicago of New Orleans zou verwachten. De samenwerking tussen deze twee grootmeesters blijkt onwaarschijnlijk goed uit te pakken. Als componisten duo staan ze aan de basis van bijna het gehele 12BBB
repertoire en ook op de bühne weten de twee elkaar blindelings te vinden en de muziek naar grote hoogten te stuwen.

Verder heeft 12BBB een rhythmsectie die op zich al de moeite waard is om eens goed voor te gaan zitten. Bassist Patrick “Sideburn” Obrist, drummer Jeffrey van Duffelen en 2e gitarist Peter Langerak vormen samen de hechte basis van 12BBB.

Op 29 mei 2015 viel het slotakkoord voor de legendarische 12BBB na 10 succesvolle jaren en 4 prachtige Cd’s, diverse awards en honderden optredens in binnen- en buitenland. De muziek van 12BBB wordt op de blues radiostations nog steeds wereldwijd gedraaid en de bekeken live opnames op YouTube exploderen zowat. De afgelopen jaren werd de stroom van aanvragen om de band nog een keer bij elkaar te brengen steeds groter. Ook bij de bandleden onderling werd het gemis steeds sterker en hebben gezamenlijk besloten aan de vraag te voldoen.

Meer info:
https://www.facebook.com/people/Twelve-Bar-Blues-Band/100063439399841/
https://youtu.be/eIW6EPlqABM
https://youtu.be/lRtAOC2RYbM

SEAN CHAMBERS & THE SAVOY BROWN BACKING BAND (USA)
Zondag 30 oktober 2022 van 16:30 – 18:15

Guitarist Magazine “One Of The Top 50 Blues Guitarists Of The Last Century”

Chambers heeft een geheel eigen stijl, ongeëvenaard door geen enkele andere bluesartiest.

Sean Chambers, geboren in Florida, begon zijn carrière in de Blues in 1998 toen hij toerde met de legendarische Hubert Sumlin als zijn gitarist en bandleider tot 2003. Naast de gitaarinvloeden van Sumlin, vormen ook Henrix en SRV zijn inspiratie.

Chambers heeft samengewerkt met een verscheidenheid aan bluesmuzikanten, waaronder Derek Trucks, Gregg Allman, Kim Simmonds, Tab Benoit, Jeff Healey, Leslie West, Rick Derringer, Pat Travers, Kim Wilson, Bobby Bland, Walter Trout, Big Bill Morganfield, Koko Taylor, Ike Turner en Robert Cray .

Meer info:
https://www.seanchambers.com/
https://www.facebook.com/seanchambersmusic
https://en.wikipedia.org/wiki/Sean_Chambers_(musician)
https://youtu.be/ZgQRcNmEMXc
https://youtu.be/cxkXZBDvzJI

RALPH DE JONGH BAND
Zondag 30 oktober 2022 van 19:00 – 20:30

Is zeer waarschijnlijk één van de hardst werkende songwriters van Nederland. Een hard werkende songwriter die aan kwaliteit niets inlevert, laat dat duidelijk zijn. Vorig jaar bracht hij nog een dubbelaar uit en eerder dit jaar drie cd’s met 40 nieuwe, eigen nummers. De lovende recensies met vijf sterren vlogen ‘m om de oren. Originele en authentieke muziek rechtstreeks vanuit het hart. Dat voel je, dat beleef je en dat vergeet je nooit meer. “Een van de beste songwriters van Nederland” – Music Maker Magazine “Het is werkelijk een sensatie om deze charismatische blonde god aan het werk te zien” – Het Parool.

Ralph is kunstschilder, afgestudeerd filosoof en blueszanger. Zijn voorbeelden zijn The Rolling Stones, Big Joe Williams en Cuby + Blizzards. Door die laatste band is hij ontdekt en Harry ‘Cuby’ Muskee, singer-songwriter van Cuby + Blizzards, omschrijft hem als een echt rauw talent met een geweldig gevoel voor blues. Zijn sound is niet verbonden aan een bepaalde blues era, want Ralph kiest niet snel voor de makkelijke route, maar laat zich liever inspireren door muziek van onder andere Robert Johnson, Son House, Elmore James and Muddy Waters.

In de afgelopen jaren alleen al heeft hij een groot aantal albums opgenomen, zowel solo als met band. Geen enkele show is hetzelfde. Er zit voor elke bluesliefhebber wel wat bij.

Meer info:
https://ralphdejongh.com/
https://www.facebook.com/ralph.music.dejongh
https://youtu.be/YdqyI4k0UBY
https://www.facebook.com/g.lugtigheid.van.senus/videos/1377023202432243

AFTERPARTY: ROBBERT FOSSEN BAND
Zondag 30 oktober 2022 van 21:15 – 23:00

De zeskoppige Robbert Fossen (Blues) Band bestaat al sinds 2006. De stijl en het repertoire is veelal gebaseerd op de Chicago Blues, maar de band is meer de breedte in gegaan. Er zijn er in de Robbert Fossen Band ook soul-, gospel- en rhythm & blues invloeden te horen.

In de band maar liefst drie Blues Award winnaars: Robbert Fossen (beste blueszanger), Pascal Lanslots (beste organist) en Eduard Nijenhuis (beste drummer). Daarnaast heeft Robbert twee keer de Dutch Blues Challenge gewonnen en Nederland vertegenwoordigd op de prestigieuze International Blues Challenge in Memphis, alwaar hij als eerste en enige Nederlander ooit de finale behaalde.

De Robbert Fossen Band neemt het publiek mee op een muzikale reis langs de brandhaarden der Amerikaanse muziekgeschiedenis. Een muzikale reis van Chicago naar New Orleans en weer terug…

Een topafsluiter van de 11e editie van Bluesroute Helmond. Op naar 2023!!

Meer info:
https://www.facebook.com/robbertfossenband/
https://youtu.be/EIGkAd23mDE

Stichting Cultuur in Helmond

Bekijk de site van Organisator

Poppodium Muziekcafé Helmond

Zuid Koninginnewal 39
Helmond, 5701NS Nederland
+ Google Maps
0640219434
Bekijk de site van Locatie
© Copyright - Muziekcafé Helmond - Ontwerp en realisatie: Pieter Maakt 't