Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BLUESROUTE-vrijdag 2022

Programma Muziekcafé

28 oktober 2022 @ 19:45 29 oktober 2022 @ 00:00

Drie dagen lang de beste blues dat Nederland te bieden heeft in Helmond. Muziekcafé is 1 van de 12 podia en heeft speciaal daarvoor een flinke tent voor de deur staan. De bands zullen op een podium in de tent op treden.
Op vrijdag 2 topacts in Muziekcafé. Dit zijn:

STEPHAN GRAF’S DOUBLE VISION (DE)

Vrijdag 28 oktober 2022 van 19:45 – 21:30

Het Duitse rocktrio inspireert het publiek met onvergetelijke live-optredens door heel Duitsland en delen van Europa! Met hun spetterende en zweterige show rocken de getalenteerde en sympathieke jongens op elk podium.

De focus ligt op de eigen stijl van de band, het zelf gecreëerde “Blues’n Roll”, maar de geest van Rory Gallagher zal altijd te horen zijn. In 2020 ging Stephan op tournee door Europa met Gerry McAvoy’s Band of Friends, wat een naam is voor elke Rory Gallagher-fan. Het feit dat hij de zang en de gitaar in de Band of Friends overnam van o.a. Marcel Scherpenzeel, weerspiegelt de erkenning van zijn “opperste autoriteit”.

Het trio is echter geen eenmansshow dat zich alleen rondom Stephan Graf manifesteert. Naast gitarist en zanger Stephan Graf zwiept ook drummer Robert Chudasch een keihard ritme door de zaal waardoor de oren van het publiek letterlijk klapperen. En Sebastian Drexler op bas zorgt voor de dynamische druk waarop Stephan Graf kan bouwen met gitaar en zang. Graf is een meester van zijn instrumenten. Het zijn vooral de vliegende afwisselingen tussen Fender Stratocaster, akoestische gitaar of Fender Telecaster die hem zeer veelzijdig op het podium laten zien en hem daarmee onmiskenbaar maken.

Meer info:
https://www.the-double-vision.de/
https://www.facebook.com/Stephan-Grafs-Double-Vision-190975157758539/
https://youtu.be/lXfoPTbyEc0
https://youtu.be/4Hu4FCr8-DA

GREG IZOR (USA)

Vrijdag 28 oktober 2022 van 22:15 – 00:00

Bluesharp-krachtpatser Greg Izor kan je het best omschrijven als een combinatie van Louisiana-geest, Austin-soul en Chicago-hitte, en hij wordt dan ook erkend als een van de belangrijke nieuwe stemmen in de blues- en mondharmonicawereld. Met zijn veelgeprezen albums en opruiende live-optredens, heeft hij zichzelf gevestigd als een kracht waarmee rekening moet worden gehouden.

De basis van Izor’s muziek is een diepgeworteld traditioneel geluid en wordt gevormd door de invloed van de harmonicameesters, evenals Louisiana blues, zuidelijke soul, swamp pop, vroege jazz en R&B. Zijn spel verlegt voortdurend de grenzen en toont het bewijs van de platen die hij in handen heeft gekregen en de groten waarmee hij door de jaren heen heeft gespeeld. Izor’s songwriting en spel zijn niet te missen doch uiterst herkenbaar, beschreven als “een breed muzikaal decor dat allerlei Amerikaanse rootsritmes omvat.”

Meer info:
https://gregizor.com/
https://www.facebook.com/gregizormusic
https://youtu.be/E4vHBl5hnXM
https://youtu.be/T5d-gMBzZq0

Stichting Cultuur in Helmond

Bekijk de site van Organisator

Poppodium Muziekcafé Helmond

Zuid Koninginnewal 39
Helmond, 5701NS Nederland
+ Google Maps
0640219434
Bekijk de site van Locatie
© Copyright - Muziekcafé Helmond - Ontwerp en realisatie: Pieter Maakt 't