Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

LIVE: Maiden uniteD

22 maart 2019 @ 22:00 23 maart 2019 @ 00:00

Op 22 maart staat Maiden uniteD, de akoestische Iron Maiden tributeband met onder meer Ruud Jolie (Within TemptationFor All We Know), op het drukste podium van zuid-Nederland, namelijk in Muziekcafé Helmond.

Wat, onder leiding van Joey Bruers (Up the Irons), begon als een éénmalige show tijdens de Iron Maiden fanclubdag in 2006 is uitgegroeid tot een volwaardige band met inmiddels al drie albums op zak. In 2010 besloten bandleiders Ruud en Joey om het album Piece of Mind (’83) in zijn geheel op te nemen. Dit zou moeten leiden tot een korte tour. Echter werd het zo’n succes dat besloten werd om een tweede en derde album op te nemen met zeer verrassende arrangementen.

In de studio werden beide heren vergezeld door leden van nationale topbands als Within Temptation, Textures, The Gathering, Agua de Annique, Daybroke en Stream Of Passion, maar ook rapper/zanger Wudstik (bekend van TVOH). Daarnaast ook internationale helden als Luke Appleton (Iced Earth), Perttu Kivilaakso (Apocalyptica), Doogie White (ex-Rainbow), Ralf Scheepers (Primal Fear) en Lee Morris (Paradise Lost) deden mee. Zelfs oud-Iron Maiden frontmannen Paul Di’Anno en Blaze Bayley!

Niet alleen in Nederland maar ook club en festivalshows in België Duitsland, Engeland en Frankrijk werd Maiden uniteD een graag geziene band. Het absolute hoogtepunt was dit jaar toen ze in een uitverkocht Carré stonden.

Op 8 juni jl is de nieuwe dubbel EP ‘Empire of the Clouds’ uitgekomen met een weergaloze uitvoering van de gelijknamige epische bijna 20 minuten durende track wat op de laatste plaat ‘Book of Souls’ staat. Daarmee bevestigd Maiden uniteD dat tot de absolute top behoort met hun unieke bewerkingen van de mooiste Iron Maiden classics.

Tickets

VVK € 11,- (bar / Universe.com, incl service kosten)

Deur € 13,50

https://www.universe.com/events/live-maiden-united-tickets-helmond-G39V8D

Meer info:

http://www.maidenunited.com/

https://www.facebook.com/MaidenuniteD/

https://nl.wikipedia.org/wiki/Maiden_uniteD

https://www.youtube.com/user/MaidenuniteDofficial

https://youtu.be/mR11WomOdAc

https://youtu.be/L8aKrIryfSU

https://youtu.be/5CtMFJDmKmY

https://www.facebook.com/MaidenuniteD/videos/1673432262710618/

 

Powered by JBM EventsSjerruf Music Support en Chaos Metal Meeting, stg #LiveMuziekInHelmond #Metal #ChaosMetalMeeting #Concerts #CMM#HelmondLive #SjerrufMusicSupport #Sjerruf #ironMaiden #MaidenuniteD#EmpireOfTheClouds

Gegevens

Datum:
22 maart 2019
Tijd:
22:00 – 00:00
Kosten:
VVK €11
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , ,
Site:
https://www.facebook.com/events/611861449165466/

Organisator

Stichting Cultuur in Helmond
E-mail
stichtingcultuurinhelmond@gmail.com
Site
Bekijk de site van Organisator

Muziekcafé Helmond

Zuid Koninginnewal 39
Helmond, Noord-Brabant 5701NS Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
© Copyright - Muziekcafé Helmond - Ontwerp en realisatie: Pieter Maakt 't