Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

LIVE: Into the Arcane (Albumpresentatie) + Shuulak

23 maart 2019 @ 22:00 24 maart 2019 @ 01:00

Deze avond is de officiële albumpresentatie van Into The Arcane. Deze avond zal in teken staan van het nieuwe album: “Sleepless we lie,Thoughtless we cry”. Voor dit geweldige moment hebben ze Muziekcafé Helmond uitgekozen om deze lancering kracht bij te zetten.

Into The Arcane werd op 1 januari 2016 opgericht en binnen de kortste keren mocht Into The Arcane hun kunsten vertonen op diverse podia waaronder: De Zwarte Cross in Lichtevoorde.

Inmiddels heeft hun debuutalbum “Het Verlangen der Geest” het levenslicht gezien. De songs zitten bijzonder goed in elkaar en daarmee leggen ze de lat erg hoog. Elk nummer, elk rif, elke tempoversnelling, elk stukje tekst, elke klank zit er in met een reden. Over alles is nagedacht om tot juweeltjes van nummers te komen, nummers die wat dit genre betreft verrassend ‘catchy’ zijn. Alles bij elkaar gezien, staat hier een volwassen album met vele fraaie verrassende elementen.

Hun live-performance is eveneens tot in de puntjes verzorgd en past ook perfect bij de sfeer van hun composities. Frontman Erik Noten domineert het podium met zijn enorme lengte en zijn uitstraling. Het publiek wordt door Into the Arcane meegenomen naar de donkere gebieden van de geest, bijna op hypnotiserende wijze.

Shuulak is een metalband wiens nummers vertellen over de obsessie van de mens met dingen die hem uiteindelijk zullen vernietigen. Weigerend zich te laten leiden door trends brengt de band een muzikaal eerbetoon aan de onsterfelijkheid van Heavy Metal.

In 2014 legt vriendschap ontstaan uit eerdere muzikale samenwerkingen de basis voor wat later SHUULAK wordt. Een gedeelde diepgewortelde interesse in alchemie en het occulte is de voornaamste inspiratiebron.

Door zichzelf steeds opnieuw uit te dagen verfijnen de bandleden hun ambacht. Tijdens dit proces is er geen angst om creaties bij te schaven of te verwerpen. Niets is heilig bij de verwerkelijking van hun visie. De band doet zijn eigen opnames, fotografie en grafisch ontwerp.

DJ Lizz draait de bands aan elkaar

Toegang is gratis

Showtime is 22:00u

Meer info:

https://www.facebook.com/intothearcane/

https://youtu.be/9e8WwF8Lmpg

https://youtu.be/ovDzTo75_Ek

http://www.snoozecontrol.be/reviews/7166/

https://shuulak.nl/

https://www.facebook.com/Shuulak/

https://youtu.be/95GgcFjqudw

Gegevens

Datum:
23 maart 2019
Tijd:
22:00 – 01:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Site:
https://www.facebook.com/events/337335310329238/

Organisator

Stichting Cultuur in Helmond
E-mail
stichtingcultuurinhelmond@gmail.com
Site
Bekijk de site van Organisator

Muziekcafé Helmond

Zuid Koninginnewal 39
Helmond, Noord-Brabant 5701NS Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
© Copyright - Muziekcafé Helmond - Ontwerp en realisatie: Pieter Maakt 't