Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Straight Outta MC (Rhythm, Funk & Hop Night)

24 februari 2023 @ 22:00 25 februari 2023 @ 03:00

R n B en rap zijn niet meer weg te denken uit de huidige muziekwereld.

Een avond die doet denken aan de Havana Soul Swing avonden (maar dan zonder de Latin en Salsa).
Dat wordt genieten van bekende R&B-hits zoals oa: Pony (Genuwine), Gett Off (Prince, Yeah (Usher) en Cosmic Girl (Jamiroquai) en niet te vergeten de old-skool Hip Hop-songs van Me Myself and I (De La Soul), It’s Like That (Run DMC), Hypnotise (Notorious B U G) en Wild Thing (Tone Loc)

geschiedenis lesje:
Naarmate het discotijdperk zijn einde naderde, begon een nieuwe generatie muziekproducenten met de implementatie van synthesizers en drumcomputer-beats aan Afro-Amerikaanse muziek. Michael Jackson en Prince behoorden tot de eerste post-discomuzikanten die overstaken naar het nieuwe mainstreampubliek. In z’n opkomstjaren was het genre enorm pop-georiënteerd. Opmerkelijke artiesten uit deze begintijd zijn Luther Vandross, The S.O.S. Band, Mtume, Freddie Jackson, DeBarge, Loose Ends en Stephanie Mills.
Vanaf de jaren 90 kwam de ontwikkeling van moderne r&b in een stroomversnelling. Mede dankzij een reeks succesvolle labeleigenaars, waaronder Sean Combs (Diddy), ontwikkelden subgenres zich snel. Combs begon zich veel op East Coast-hiphop te richten, waardoor hij het hiphop-soul-genre ontwikkelde; een genre dat afstamt van new jack swing, maar zich onderscheidt door zijn ruigere geluid en het veelvuldig gebruik van samples. Deze stijl werd minder populair aan het eind van de jaren 90, maar kende daarna weer een opleving.
Vanaf 2000 vaagden de groepsprojecten een beetje weg uit het genre. Solocarrières hadden vooral de overhand, wat tot op heden nog steeds het geval is.
Enkele bekende namen die vanavond zeker passeren:
Justin Timberlake 50 Cent 2 Pac Rick James Run DMC Pink Christina Aguilera Kool & the Gang en ga zo maar door!

Stichting Live Muziek in Helmond

Poppodium Muziekcafé Helmond

Zuid Koninginnewal 39
Helmond, 5701NS Nederland
+ Google Maps
0640219434
Bekijk de site van Locatie
© Copyright - Muziekcafé Helmond - Ontwerp en realisatie: Pieter Maakt 't