Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Pump Up the Jam! 80’s Party

3 mei @ 22:00 4 mei @ 03:00

Wat een tijd was dat toch! Nog steeds knallen de 80s hits en samples door de speakers bij elk radio station. Een decennium welke bekend staat om de beste feest en dansnummers. Maar ook poedelrock en post-punk waren niet op de radio zenders weg te slaan.
Een 80s avond is een feest der herkenning!
Beat it, girls just wanna have fun, Karma Chameleon, I’m so excited, Blue Monday, A forest, Bad medicine en nog veel meer, wie kent ze niet. Stilstaan is bijna onmogelijk!!
Frogson neemt je mee op een duizelingwekkende reis door de 80s!

feitjes:

De jaren 80 zijn hét ultieme nostalgische muziekdecennium. ‘Stranger Things’ liet de Netflix-kijkers Cyndi Lauper en Kate Bush herontdekken. En het internet ontplofte. Terecht. Wie de 80ies meemaakte, wil meteen terug als er een klassieker op de radio passeert. Dit was tenslotte het tijdperk van Bryan Adams ‘Summer of 69’, Laura Branigans ‘Gloria’, Pat Benatars‘Love is a Battlefield’, Madonna’s >like a virgin” en uiteraard U2’s “where the streets have no name:.

Popmuziek veranderde razendsnel. Disco en Punk waren uit. Opwindende nieuwe genres als New Wave, Synth- en Electropop waren in. Drumcomputers, samplers en synthesizers openden ongekende mogelijkheden in de opnamestudio en op het podium.

Tussen al deze fonkelnieuwe digitale technologie hield de gitaar zich bijzonder kranig. De 2de helft van het decennium overstemden hairbands alles met hun loeiharde Hardrock en Glam Metal. Ondertussen verliet Hiphop zijn geboortewiegje in The Bronx. Werkelijke elke nieuwe rapplaat uit New York werd een instant-classic. Run-D.M.C. en Aerosmith vonden tussendoor zelfs ‘Rap Rock’ uit met ‘Walk This Way’.

Videoclips op MTV, de draagbare Walkman, de krachtpatser van een Boombox, en CD’s veranderden voorgoed hoe je muziek beleefde. Elton John mocht dan wel ‘I’m Still Standing’ zingen, maar dit was toch duidelijk tijdperk van nieuwe gezichten. Supersterren als Madonna, Michael Jackson en Prince zogen als nooit tevoren de aandacht naar zich toe.

Alles was mega, overdadig, flitsend, én buitensporig neonkleurig. De haarlak- en krulspeldenindustrie zwom in het geld. Net als de wafelijzer- en föhnfabrikanten. Je zou haast vergeten dat er een economische crisis was. Platenlabels vuurden wekelijks een duizelingwekkend aantal one-hit wonders op de hitlijsten af. Indiana Jones knalde met zijn zweep, ‘Top Gun’ scheerde ‘Right into the Danger Zone’, Pac-Man hapte bolletjes weg, en ‘Live Aid’ prikte miljoenen dollars op een vorkje voor de Afrikaanse voedselcrisis.

Wat maakte dit geliefkoosde muziektijdperk toch zo onweerstaanbaar? Dat ontdek je vanavond op de dansvloer!

Stichting Live Muziek in Helmond

Poppodium Muziekcafé Helmond

Zuid Koninginnewal 39
Helmond, 5701NS Nederland
0640219434
Bekijk de site van Locatie
© Copyright - Muziekcafé Helmond - Ontwerp en realisatie: Pieter Maakt 't