Laden Evenementen

« Alle Evenementen

LIVE: Picture + Courtesy Call

18 september @ 19:00 21:00

Picture (Official) is één van de eerste Nederlandse heavy metal bands. Gevormd in 1979, waren ze vooral populair in Nederland, Duitsland en Italië voor hun live optredens, en hebben nog steeds een schare fans in Zuid-Amerika, Mexico en Japan.

Dit jaar staat in het teken van hun WINGS-toer waarbij ze hun meest recente album (2019) promoten en veel werk van hun eerste 3 albums zullen spelen.

Picture was o.a. support van AC / DC , Ted Nugent en Saxon in Nederland. Met Saxon, ze deden een volledige Europese tour in 1981. Later ze met toerde Rose Tattoo in Duitsland en headliner tours in Italië en Israël.

De band Courtesy Calll vormt de passende support. Deze driekoppige band uit omgeving Eindhoven / Helmond zal het publiek in de juiste stemming brengen. De krakende gitaarriffs van Sander zijn ontstaan onder invloed van bands als Alter Bridge, Metallica, Avenged Sevenfold en werk van Slash. Leendert, die dankzij zijn helden uit Rammstein is begonnen met basspelen, haalt zijn inspiratie naast industrial metal ook uit andere grootheden zoals Red Hot Chili Peppers, Iron Maiden en Led Zeppelin. Reinier heeft zijn stijl vooral te danken aan bands als Alice in Chains, Guns N’ Roses, Metallica en zijn algehele voorliefde voor classic rock. Het combineren van al deze klanken zorgt voor de rauwe sound met de onderliggende rockgrooves die terug te horen zijn in het werk van de band.

Showtime 19:00
Tickets € 6,- (bar / deur / universe.com)
https://www.universe.com/events/live-picture-courtesy-call-tickets-V19GXW

Meer info:
https://www.pictureband.nl/
https://www.facebook.com/PictureTheOnlyPage
https://nl.wikipedia.org/wiki/Picture

https://www.courtesycall.cc/
https://www.facebook.com/CourtesyCallRock/

Gegevens

Datum:
18 september
Tijd:
19:00 – 21:00
Kosten:
€6,
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , ,
Site:
https://www.facebook.com/events/484084915621468/

Organisator

Stichting Cultuur in Helmond
E-mail:
stichtingcultuurinhelmond@gmail.com
Site:
Bekijk de site van Organisator

Muziekcafé Helmond

Zuid Koninginnewal 39
Helmond, Noord-Brabant 5701NS Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
© Copyright - Muziekcafé Helmond - Ontwerp en realisatie: Pieter Maakt 't