Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

LIVE: Inge van Calkar met The Magical Rollercoaster Live Experience Show + Minka

2 april 2022 @ 21:00 23:00

Inge van Calkar heeft in de coronapauze niet stil gestaan. De indie/rockzangeres heeft ervoor gekozen ongeacht de omstandigheden haar nieuwe EP Full Color uit te brengen. Dit heeft goed uitgepakt. De ietwat melancholische single ‘The Ocean Never Ends’ is tot nu toe haar grootste succes en daarvoor had ze al een Radio 2 Topsong met de zomerhit ‘Touchdown’. Tijdens ESNS 2021 mag ze de prijs voor Beste Artiest op het Popgala Noord mee naar huis nemen.

Tijdens pandemie wordt ook de beslissing genomen om de live show op een compleet nieuw niveau te liften en het resultaat mag er zijn in de vorm van The Magical Rollercoaster Live Experience Show. Achter de lange naam staat een concept voor een volledig geregisseerde popshow die elementen integreert zoals professionele dans, visuals, een lichtshow met eigen lichtinstallatie en special effects zoals lichtgevende kostuums en props. Tijdens deze show blijf je verrast en de avond vliegt om. Een ritje in een achtbaan waar je meteen weer in wilt stappen.

Al die showeffecten zullen echter niet ten koste gaan van het sterke muzikale fundament. Dit wordt gevormd van muzikanten die voor liefhebbers van live muziek misschien geen onbekende zijn: Drummer Alusein Rosier tourde al door Europa met de succesvolle Pop Band ‘MakeBelieve’. Bassist Frank Fiedler deed hetzelfde met die uitstekende acoustic soul band tok tok tok. Samen leggen zij een meeslepende, pompende ritmische basis neer op die gitarist Joost van der Beek zijn kunstvolle en krachtige gitaar paleis opricht. Hij is een nieuw gezicht aan de Nederlandse gitaarfirmament en verenigt in zijn ritmisch perfecte spel invloeden uit de hele geschiedenis van de rockgitaar. Dit geeft die live-versies van de liedjes van Inge van Calkar een duidelijk scherper randje. Zo dat het soms minder op ingetogen synthpop lijkt maar meer op een power trio. Maar iets meer ‘gas’ kan iedereen zeker wel goed hebben nu dat die ongewilde pauze van live muziek eindelijk over is.

Minka:
Tintelfrisse Nederlandstalige electropop met een vrolijke rock’n roll vibe. All in. MINKA verwacht maar één ding van je: totale overgave aan de muziek. Dansen, tunnelvisie, verliefdheid, alles is welkom. De Deventerse zangeres weet je te overtuigen met eerlijke teksten en een verslavende cocktail van electro & analoge muziek.
Gewapend met gitaar en knallende beats daagt ze je uit om buiten de gebaande paden te denken. Vergeet je werk, de wereld, laat maar los. Dans alsof er niemand kijkt.

MINKA was al meerdere malen te gast bij 3FM en haar single ‘Linkervoet Rechtervoet’ was
Stenders Egotip op de playlist van Radio Veronica.
In 2021 veroorzaakte ze dansfeestjes door heel het land met de Popronde, en ze speelde als voorprogramma van Anneke van Giersbergen in de grote poppodia. Ze is uitgeroepen tot ‘Cultuurtalent Overijssel’ en werkt met producer Timon Massop aan haar debuutalbum. Deze verschijnt in de lente van 2022.

Showtime 21:00u

Tikets € 8,- (Bar/Deur/Universe)
https://www.universe.com/events/live-inge-van-calkar-met-the-magical-rollercoaster-live-experience-show-tickets-J4MXBK

Meer info:
https://www.instagram.com/ingevancalkar/
https://www.facebook.com/inge.vancalkar
http://www.ingevancalkar.nl/
https://spoti.fi/2H8CjDc (spotify)
https://bit.ly/3eLxywb (youtube)

https://minka.nu/
https://www.facebook.com/minka.nl/

€8,

Stichting Live Muziek in Helmond

Poppodium Muziekcafé Helmond

Zuid Koninginnewal 39
Helmond, 5701NS Nederland
+ Google Maps
0640219434
Bekijk de site van Locatie
© Copyright - Muziekcafé Helmond - Ontwerp en realisatie: Pieter Maakt 't