Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

LIVE: 16Down

18 juni 2022 @ 21:00 23:00

16Down is de band rondom zanger/gitarist/componist/tekstschrijver Marco Hovius. De band 16Down is o.a. bekend van de albums “Headrush”, “Life in a Fishbowl” en “F.L.O.” en heeft meerdere radiohits en chart noteringen op zijn naam staan. De bekendste is “Subtle Movements”, vaak genoemd in de top100 allertijden.

16Down ontstond in 1997 na het uiteenvallen van “The Prodigal Sons” .De virtuose gitarist Marco Hovius werd gebombardeerd tot zanger /componist en 16Down was een feit. De muziek begeeft zich op het snijvlak van Rock , Pop en Alternative met invloeden uit allerlei stijlen van Klassiek tot Hiphop maar heeft desondanks een eigen identiteit .

Vanaf 2001 begon 16Down zich aan het grote publiek te presenteren met vele hoogtepunten op radio en tv waarbij ze dagelijks voorbij kwamen op zenders zoals 3FM, MTV, TMF en The Box. Een hoogtepunt was een tour met Anouk op 17 uitverkochte podia in Nederland en België. Daarna dook de band de studio in voor het 2e album. Het album “Life in a fishbowl” was eveneens een succes, o.a. het nummer “The day that I met you” werd dagelijks gedraaid bij Radio538. Een tour van 1,5 jaar volgde waarbij alle grote podia en festivals waaronder Lowlands, Zwarte Cross, Paradiso, Parkpop, Bospop, Noorderslag, Uitmarkt en de grote bevrijdingsfestivals werden aangedaan.

Hovius componeerde en produceerde het album F.L.O. dat werd opgenomen in de legendarische studio “Prairie Sun Studio’s” in San Francisco. De studio waar o.a. Tom Waits, Iggy Pop en Nine Inch Nails opnamen. De F.L.O. tour was een succes in de grote zalen en
festivals van Nederland.

Naast toeren, werkte Hovius samen met RudeBoy (Urban Dance Squad), DonDiablo (dj) en bracht samen met hen nummers uit. In 2011 zette Hovius een Vintage Studio op in Salland, waar hij musiceert, componeert, produceert en opneemt voor 16Down, maar ook voor andere bands en muzikanten.

Op dit moment wordt er gewerkt aan een nieuw album…release najaar 2022.. De Try Out voor het nieuwe werk vindt plaats deze avond in Poppodium Muziekcafé Helmond

Showtime 21:00u

Tickets € 8,- (Bar/Deur/Universe)
https://www.universe.com/events/live-16down-tickets-G2SBH8

Meer info:
https://www.facebook.com/16Down-159773157419095/
https://en.wikipedia.org/wiki/16_Down

€8,

Stichting Live Muziek in Helmond

Poppodium Muziekcafé Helmond

Zuid Koninginnewal 39
Helmond, 5701NS Nederland
+ Google Maps
0640219434
Bekijk de site van Locatie
© Copyright - Muziekcafé Helmond - Ontwerp en realisatie: Pieter Maakt 't