Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Get the Party Started: 00’s & up Party

6 oktober 2023 @ 22:00 7 oktober 2023 @ 03:00

Het lijkt zo kort geleden maar de laatste 22 jaar vlogen voorbij!
Vanavond een feest van herkenning als Frogson door zijn cd-singles raast en de ene na de andere (vergeten) hit door de speakers knalt!
Stilstaan wordt moeilijk!

Wat herinneringen van de laatste 20 jaar:

De jaren 2000-2009 waren een vreemde tijd. We vreesden dat de millenniumbug ons op 1 januari 2000 regelrecht terug naar de prehistorie zou zwiepen. Maar het met veel poeha aangekondigde Y2K-computergevaar bleek achteraf maar een onschuldig torretje. Niet veel later stopten de Spice Girls, tuimelden de Twin Towers tegen de grond en moesten we plots overal met die malle euro’s betalen.

TV-makers duwden volstrekt onbekenden in met duizend camera’s en micro’s volgestouwde huizen, bussen en tropische eilanden. Soms smeten ze er zelf wat wulpse verleidsters en opgepompte mannetjesputters bij. De CD-verkoop ging ondertussen rakelings de dieperik in, maar niet alvorens de muziekindustrie nog snel jacht maakte op ‘Idols’, ‘Popstars’ en andere vervolgens weer razendsnel in de vergetelheid verdwenen talenten met een ‘X Factor’.

Maar het was ook het plezierige decennium dat The Sims, de PS2 én de iPod lanceerde. SpongeBob woonde in een ananas diep in de zee, de Nokia 3310 bracht Snake II en Krezip zong ‘I Would Stay’. Er waren geen apps, maar wel Napster, MSN, Hyves, Redbox en MySpace. Achteraf gezien waren die gekke jaren 00 best wel elke dag een ‘Beautiful Day’.

Als de NOS wil stoppen met het Eurovisiesongfestival, neemt de AVRO-TROS de Nederlandse deelname over. Met Anouk wordt na lange tijd de finale weer gehaald, en The Common Linnets van Ilse de Lange behalen in 2014 de tweede plaats. Duncan Laurence wint in 2019 namens Nederland.

De opkomst van Lana del Rey, Billie Eilish,The Weeknd, Charlie XCX. Beyonce blijft op eenzame hoogte en Harry Styles is een fenomeen op zich… Ook 90s artiest zoals Pink, Britney en Christina scoren nog steeds hits.

Zo kunnen we nog uren doorgaan, dus trek je dansschoentjes aan en kom de dansvloer op!

Stichting Live Muziek in Helmond

Poppodium Muziekcafé Helmond

Zuid Koninginnewal 39
Helmond, 5701NS Nederland
0640219434
Bekijk de site van Locatie
© Copyright - Muziekcafé Helmond - Ontwerp en realisatie: Pieter Maakt 't