Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Get Ready for the 90s

21 april 2023 @ 22:00 22 april 2023 @ 03:00

Na de 80’s is het tijd voor de altijd gezellige 90’s avond.
De bekende hits vliegen je om de oren en stil blijven staan is een kunst.
Ga jij ook los op “Rhythm is a dancer” of “Alive” ? Dan is vanavond je avond!

weetjes:

2 Unlimited is, gemeten naar verkoopcijfers, de succesvolste Nederlands-Belgische popband in de geschiedenis. Gedurende de eerste helft van de jaren 90 behaalden de Belgische producers Jean-Paul De Coster en Phil Wilde met de Nederlandse Anita Doth en Ray Slijngaard diverse wereldhits. In totaal verkochten zij wereldwijd meer dan 20 miljoen platen. Later zou de band een doorstart maken met andere zangers.

Tupac Amaru Shakur, ook bekend als 2Pac en Makaveli, was een Amerikaanse rapper, dichter en acteur. Hij wordt door velen gezien als een van de invloedrijkste rappers aller tijden. Hij is ook een van de bestverkopende rap-artiesten, met meer dan 75 miljoen verkochte platen wereldwijd.

Niravana
Je zou het misschien niet verwachten, maar de allereerste single van Nirvana had een Nederlands tintje. Love Buzz was namelijk een cover van Shocking Blue. Bassist Krist Novoselic kwam de plaat van deze rockband tegen in een kringloopwinkel en draaide ‘m grijs. “Ik denk dat ik de Love Buzz-riff speelde tijdens een repetitie”, herinnerde Krist zich, “want Kurt had het album ook gehoord. Hij vond het echt een goed album. Daarna begonnen we het nummer te spelen en we hadden vooral veel plezier.” Nirvana nam hun speelse cover niet al te serieus, maar het leverde ze wel een contract op bij een platenlabel. Kurt wilde eigenlijk geen cover als eerste single uitbrengen, maar platenbaas Jonathan Poneman wist hem toch te overtuigen. En maar goed ook, want Nirvana scoorde met die single een grote hit.

Stichting Live Muziek in Helmond

Poppodium Muziekcafé Helmond

Zuid Koninginnewal 39
Helmond, 5701NS Nederland
+ Google Maps
0640219434
Bekijk de site van Locatie
© Copyright - Muziekcafé Helmond - Ontwerp en realisatie: Pieter Maakt 't