Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dancing at the Disco 70’s Party

6 mei 2022 @ 21:00 7 mei 2022 @ 03:00

De 70s avonden bij het MC staan garant voor feest, dansen, disco en een hele berg gezelligheid.
Disco Inferno verwarmt de vloer terwijl je met dyna-mite in je dancing shoes heerlijk uit je dak gaat op klassiekers als oa Proud Mary, Night Fever en Hot Stuff!

Wat 70s feitjes

1970 De STER begint met het uitzenden van reclameboodschappen in kleur.
1970 De Haagse band Shocking Blue scoort een internationale nummer 1 hit met Venus.

Als Mao Zedong in 1976 sterft, wordt de Culturele Revolutie beëindigd. Na een machtsstrijd en de gevangenneming van de Bende van Vier wordt de meer pragmatische Deng Xiaoping de onbetwiste leider. In 1979 worden de eerste economische hervormingen aangekondigd.
Prins Bernhard komt in opspraak door de Lockheed-affaire, die begint met een onthulling door de president-directeur van de Amerikaanse vliegtuigfabriek Lockheed tijdens een hoorzitting in het Amerikaanse Congres. Bernhard zou in totaal 1,2 miljoen dollar aan steekpenningen hebben aangenomen, in ruil voor zijn voorspraak bij de aankoop van onder andere de Lockheed F-104 Starfighter. Een onderzoek door een commissie van drie wijze mannen wijst uit dat de prins inderdaad niet altijd correct gehandeld heeft. Door het algemeen geprezen optreden van premier Den Uyl wordt een constitutionele crisis voorkomen, maar de prins moet wel al zijn militaire functies neerleggen.

Er zijn ‘grensverleggende’ programma’s op televisie die willen breken met de bestaande ‘burgerlijke’ cultuur (onder andere van Wim T. Schippers). Er zijn ook tegengestelde ontwikkelingen: de nieuwe en groeiende omroepen TROS, die juist op conventioneel amusement en politiek rechts gericht is, en de EO met vooral ‘verkondigende’ programma’s, die eind jaren zestig was opgericht, omdat de algemeen protestantse NCRV te veel verwaterd zou zijn.

Stichting Live Muziek in Helmond

Poppodium Muziekcafé Helmond

Zuid Koninginnewal 39
Helmond, 5701NS Nederland
+ Google Maps
0640219434
Bekijk de site van Locatie
© Copyright - Muziekcafé Helmond - Ontwerp en realisatie: Pieter Maakt 't