Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Boogie Down to that 70s Sound

5 mei 2023 @ 22:00 6 mei 2023 @ 03:00

Met Boogie down to that 70s sound gaan we terug naar de 70’s!

Iedereen kent vast nog wel de wijde pijpen, het lange haar en de felle kleuren. Maar de jaren 70 boden meer dan alleen de foute mode. Je had disco en later de punk. Deze muziek werd meteen omarmt door jongeren die ontevreden waren over de maatschappij. Daarmee werden de jaren 70 ook een decennium van protesten en opkomen voor je eigen rechten.
De tijd van oa. Abba, Blondie, Meatloaf, Barry Manilow, David Bowie en Funkadelic.
Wie kan er nu stil zitten knallers als Let’s Blame It On The Boogie, Heart of glass, Relight My Fire, Dancing Queen en Disco Inferno. Pak dus maar vast je discoschoenen uit de kast, want stilstaan op de dansvloer is onmogelijk!

1972: Hewlett-Packard bracht de eerste wetenschappelijke zakrekenmachine op de markt.

Disco en Punk, grotere tegenpolen zijn bijna niet denkbaar, kennen hun hoogtepunt in de jaren zeventig. Funk komt tot volle wasdom. Vooral door George Clinton, leider van de groepen Parliament en Funkadelic en producer van een groot aantal andere funk artiesten en groepen. Bob Marley & The Wailers Babylon by Bus Live LP 1978 Nummers en WaarderingDe muziek van het Caribische eiland Jamaica, de reggae, levert met Bob Marley één van de grootste artiesten in de jaren 70. Fusion Jazz, een muziekstijl invloeden van funk, rock en soul vermengd worden met jazz brengt een aantal zeer interessante en goede albums voort. Alhoewel al ontstaan in de jaren 60 wordt Hard Rock een volwassen muziekstijl die enorme groepen mensen naar stadionconcerten weet te krijgen.

Stichting Live Muziek in Helmond

Poppodium Muziekcafé Helmond

Zuid Koninginnewal 39
Helmond, 5701NS Nederland
+ Google Maps
0640219434
Bekijk de site van Locatie
© Copyright - Muziekcafé Helmond - Ontwerp en realisatie: Pieter Maakt 't