Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bluesroute Helmond 2023, 12th Edition

27 oktober 2023 @ 19:00 29 oktober 2023 @ 23:00

Bluesroute Helmond 2023 | 12e editie

Het laatste weekend van oktober 2023 zal Bluesroute Helmond haar 12e editie vieren, op 27, 28 en 29 oktober!

In het hele centrum staan vele topbands klaar om je te vermaken.

Hieronder volgt de line up van Muziekcafe. Negen van de tien bands zullen in de tent op het buitenpodium optreden.

BLUES CHIEFS
Bavaria Vol Gas: Muziekcafé, Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS, Helmond
Vrijdag 27 oktober 2023 van 19:30 – 21:15

The Blues Chiefs is een driekoppige Bluesrockband uit Eindhoven.
De band ontstond in 2021 uit een verzameling rock- en bierminnende muzikanten, die elkaar ontmoetten tijdens lokale jamsessies en maar geen genoeg konden krijgen van bands als Led Zeppelin, Jimi Hendrix en Grand Funk.
Hun unieke soort entertainment combineert zware grooves uit de jaren 70 met geweldige gitaarsolo’s.
Hun enthousiasme zorgt ervoor dat je de hele nacht door wilt rocken!

Meer info:
https://www.instagram.com/theblueschiefs/
https://www.facebook.com/theblueschiefs/

CHICAGO CAPITOLS
Bavaria Vol Gas: Muziekcafé, Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS, Helmond
Vrijdag 27 oktober 2023 van 22:15 – 00:15

Met zang, bluesharp, gitaar, drums en bas speelt Chicago Capitols vette rhythm and blues uit de windy city van het midwesten in de jaren vijftig en zestig. Blues met een dikke en volle hoofdletter. Met o.a. songs van de grote legendes zoals Howlin Wolf, Willie Dixon, Junior Wells, Sonny Boy en Muddy Waters. De Chicago Capitols worden gevormd door frisse en enthousiaste muzikanten uit onder andere the Vibrotones, Hoodoo Monks, Stepping Stone, Mississippi Delta Brothers en Ray Stepien trio.

De bandleden speelden de afgelopen jaren op ongeveer alle Blues festivals en bluesroutes in Nederland. Van Moulin Blues naar Paaspop en van Kwaddendame naar o.a. Culemborg Blues, Bospop en Swing Wespelaere in België. Zo ook van de Bluesnacht in Assen, Wilhelmina Bluesplein tot het Wiekse Witte Blues van Maastricht en op de boot van Blues on the River in Rotterdam naar Texel Blues. In het poppodium en club circuit speelden ze o.a. supports voor the Paladins, Brain Setzer Orchestra, the Hoax, Andre Williams, Jon Spencer, T 99, Seatsniffers, Kenny Wayne Sheperd en als heat up bij de return van de Red Devils bij hun KING KING comeback na 25 jaar met Dutch Bluesmaster Big Pete.

Meer info:

https://www.facebook.com/CapitolsBlues/

SHAGGY DOGS (FR)
Bavaria Vol Gas: Muziekcafé, Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS, Helmond
Zaterdag 28 oktober 2023 van 14:30 – 16:15

Voor degenen die tot een muzikale stam moeten behoren: Shaggy Dogs zijn afvalligen omdat ze geen enkele band claimen. Blues? Niet alleen. Pub-Rock? Te beperkend! Rock, misschien? Soul ??? Een beetje van dit en een beetje van dat, een subtiele smeltkroes die ze Blues’n’Roll fiesta noemen.

Kunnen ze als rebellen en outlaws worden beschouwd omdat ze alle clichés die bij een bepaald genre horen afwijzen en geen conventies accepteren? Ze hebben gekozen voor de vrijheid en hun muziek is rijk aan vele invloeden en kleuren. Hun motto: feesten met het publiek.

Het begon allemaal met een eerbetoon aan Lee Brilleaux, de leider van Dr. Feelgood. De reis was begonnen en ze zouden de vlag hijsen van een energieke en oprechte Rock. Sindsdien brouwen onze ‘Pub Rockers Class Heroes’ hun eigen ‘Fiesta Blues’n’Roll’-versie van de nectar van hun helden.

Acht albums later, eindeloos toerend door Frankrijk, Europa, Canada en zelfs Japan, bijten de honden dieper dan ooit. Hun prioriteiten zijn niet veranderd en ze blijven herhalen dat je elk moment optimaal moet benutten.

Meer info:
http://www.shaggy-dogs.com/
https://www.facebook.com/shaggydogs/

MARCO BARTOCCIONI BAND (IT)
Bavaria Vol Gas: Muziekcafé, Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS, Helmond
Zaterdag 28 oktober 2023 van 17:15 – 19:00

De Italiaanse muzikant Marco Bartoccioni, geboren in Rome, is een expert in blues en bluesrock en met de Lap Steel gitaar.

Marco laat zich beïnvloeden door illustere bluesmuzikanten als B.B. King en Muddy Waters en vult zijn muziek met een meeslepende mix van ontroerende verhalen en elektrische riffs. Zijn onberispelijke gitaarwerk vermengt zich met zijn rauwe stem en produceert een geluid dat zowel sterk als gevoelig is. Hij boeit luisteraars met zijn gepassioneerde melodieën en ongefilterde, diepgewortelde uitvoeringen.

De synthese van blues en rock, die de ongetemde energie van rock combineert met de soulvolle essentie van blues, is Marco’s specialiteit. Zijn muziek heeft impact op de luisteraar en transporteert hen door het scala van menselijke emoties, van triomf tot wanhoop.

Meer info:
http://www.marcobartoccioni.com/
https://www.facebook.com/MarcoBartoccioniSteel


GRUNTING PIGS (HU)
Bavaria Vol Gas: Muziekcafé, Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS, Helmond
Zaterdag 28 oktober 2023 van 20:00 – 21:45

‘GRUNTING PIGS’ is het adembenemende akoestische bluesduoproject van Matyas Pribojszki, één van de bekendste Hongaarse en Europese gerenommeerde, meermaals bekroonde bluesharmonica-tovenaar, zanger, componist en zijn oude vriend en geweldige gitarist Ferenc Szasz.

De missie van de Grunting Pigs is de bluesmuziek levend houden. Ze hebben een uniek, smaakvol
geluid, staan garant voor zeer energieke live optredens en hebben altijd veel plezier op het podium!

Grunting Pigs maakt krachtige, vrolijke en positieve bluesmuziek waarin het kleurrijke en de bijzondere klank van de mondharmonica samen met virtuoos gitaarspel en zang een rond geheel vormt.

De meermaals bekroonde Matyas Pribojszki, ook bekend als “Jumping Matt” (1974), is een van de beste en hoogst gekwalificeerde mondharmonicaspelers, zangers die er bestaan. Zo is Matyas een officiële Hohner mondharmonica-endorser en hij heeft 15 (!) albums op zijn naam staan. Tijdens zijn carrière trad hij op in ruim 30 landen en deelde het podium met blues ‘extraordinaires’ als: Charlie Musselwhite, Bob Margolin, Duke Robillard, Howard Tate, Big Daddy Wilson, Carlos Del Junco, Paul Lamb, Andy J. Forest, Herbie Goins, Bill Barrett, Paul Lamb, Ian Siegal, Little G. Weevil.
Matyas Pribojszki en zijn band hebben zelfs samen met de grote Tom Jones samen gespeeld!

Meer info:
https://pribojszki.hu/en
https://www.facebook.com/GruntingPigs/

DOUBLE JACK (BE)
Bavaria Vol Gas: Muziekcafé, Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS, Helmond
Zaterdag 28 oktober 2023 van 22:45 – 00:30

Double Jack uit Maastricht is een bluesband, gevormd in 1995 uit vader Jack Senior en zoon Jack Junior. Sinds kort is ook de jongste zoon Gino aangetreden. Samen met 3 andere leden vormen zij Double Jack en maken zij ”blues straight from the soul”.

Double Jack is opvallend en verrassend in de Nederlandse en Belgische Blues scene. De muzikanten bezitten een vracht aan muzikale ervaring en brengen ingetogen én swingende, maar vooral met passie gespeelde Blues ‘and more’. De band zorgt voor kippenvel én losse heupen!

Bluesy stemmen, bluesharp, gitaar, bas en drums zijn de ingrediënten voor een gevarieerde sound en naast eigen composities spelen zij op eigen wijze nummers van diverse oude en hedendaagse blues grootheden.

Meer info:
https://www.facebook.com/DoubleJackBlues/FEDERICO VERTERAMO BLUES BAND (IT)
Bavaria Vol Gas: Muziekcafé, Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS, Helmond
Zondag 29 oktober 2023 van 13:00 – 14:45

Gitarist en zanger Federico Verteramo werd geboren in Buenos Aires in 1991 en is momenteel gevestigd in Europa. Hij begon gitaar te spelen op 11-jarige leeftijd en een vroege passie voor de blues leidde hem door verschillende vroege bands en jamsessies. In 2011 begon hij professioneel verschillende groepen op te nemen en te spelen. (Meer info in andere projecten en muzieksecties).

In 2013 richtte Federico zijn eigen groep op en begon een pad waarbij hij twee albums (¨Verteramo Trio¨, ¨EuropaBluesTour¨) en vier EP’s heeft uitgebracht, waardoor hij in meer dan 15 landen speelde, zoals de Verenigde Staten, Brazilië en Mexico, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, België en Spanje/

Onderwijl vestigde hij zich als een van de favoriete muzikanten voor Amerikaanse of Europese bluesartiesten die op zoek waren naar professionele begeleiding terwijl hij op tournee was, waarbij hij samenwerkte met artiesten als Tail Dragger (Il, VS), Rip Lee Pryor (Il, VS). ), Dave Riley (mevrouw, VS) Dylan Bishop (Tx, VS), Jörg Danielsen (Oostenrijk), Flavio Guimaraes (Brazilië).

Meer info:
https://verteramofederico.com/
https://www.facebook.com/verteramofede/

ÖZGÜR HAZAR’S BLUES SYNDICATE (TR)
Bavaria Vol Gas: Muziekcafé, Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS, Helmond
Zondag 29 oktober 2023 van 15:45 – 17:30

“Weet je, nu en dan sta te kijken en luisteren naar een groep muzikanten die je niet kent en je wordt letterlijk van je sokken geblazen!” “Dit debuutalbum is een streling voor het oor en zal bij zowel bluespuristen als bij bluesrock-adepten heel erg in de smaak vallen. Topschijf!” “Hoogtepunten opnoemen is zinloos, want dat zijn de nummers allemaal!”
Bluesmagazine ‘Back To The Roots’ kwam superlatieven tekort om het debuutalbum ‘Sad And Blue’ van Özgür Hazar te prijzen. En nu kan je deze Belgisch-Turkse gitaarvirtuoos met z’n Leuvens bluescollectief ‘The Blues Syndicate’ ook live aan het werk zien. Een star-quality band van doorgewinterde blues cats die zowel de nummers uit ‘Sad And Blue’ als klassiekers van B.B. King, Eric Clapton of Stevie Ray Vaughan onder handen nemen.

Een muzikale trip langs de Mississippi van Chicago naar New Orleans en van Houston, Texas tot Memphis, Tennessee, en dat allemaal in je achtertuin! Özgür Hazar’s muzikale carrière verliep via Istanbul en de USA vooraleer hij in 2018 in België belandde en de ‘The Blues Syndicate’ oprichtte. De band vertrekt steeds vanuit de roots van de blues om verschillende stijlen te mengen tot een hedendaags geheel.

Dat zowel publiek en programmators dit kunnen smaken werd duidelijk toen de band in 2022 de eerste prijs wegkaapte tijdens de Belgian Blues Challenge.

Meer info:
https://www.ozgurhazar.com/
https://www.facebook.com/OzgurHazar76BIG RITCH & THE BLACKSMITH COMPANY
Bavaria Vol Gas: Muziekcafé, Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS, Helmond
Zondag 29 oktober 2023 van 18:30 – 20:15

De band zoekt zijn heil in de 50’s & 60’s style Blues en spelen nummers van onder andere Freddie King, Little Charlie & the Nightcats, James Harman en natuurlijk ook eigen werk. De uitmuntende harpsolo’s van Big Ritch, ondersteund door de opzwepende ritmes van the Blacksmith Company staan garant voor een stampende, dampende en dansende tent. Stilstaan is geen optie, “you got to move!”

Midden 2013 start Big Ritch (Richard van den Elzen) de zoektocht naar nieuwe muzikanten om hem met zijn mondharp en zang te begeleiden en zo zijn permanente honger naar de old style blues te stillen. Als eerste klopt Big Ritch aan bij contrabassist Paul Kolenberg, die zijn sporen vooral in the rock&roll heeft verdiend. Na kort overleg werd besloten geluidsman en versterkerdokter Guus Hendriks uit Meijel te benaderen om het gitaarspel voor zijn rekening te nemen. Begin 2014 liepen ze drummer en slagwerkdocent Johan van Lanen tegen het lijf en had Big Ritch zijn gedroomde begeleidingsband compleet en deze kreeg de naam The Blacksmith Company, aangezien de band elkaar treft in de smederij van Kolenberg. Na 2 jaar kwam pianeur Joost Janssen de band enkele keren versterken als gastmuzikant en later als vast bandlid. Nu in 2023 is Guus Hendriks door drukke werkzaamheden vervangen door Mo Gomez.

Meer info:
https://bigritch.nl/
https://www.facebook.com/bigritchandtheblacksmithcompany/

AFTERPARTY: BEN POOLE (UK)
Bavaria Vol Gas: Muziekcafé, Zuid Koninginnewal 39, 5701 NS, Helmond
Zondag 29 oktober 2023 van 21:00 – 23:00

Ben Poole is een internationaal geprezen, bekroonde blues, rock en soulgitarist, zanger en songwriter afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. Genomineerd als een van de “Beste bluesgitaristen ter wereld” samen met gitaristen als Eric Clapton, John Mayer, Buddy Guy, Robert Cray, Joe Bonamassa door het Amerikaanse ‘Guitar World Magazine’. Ben Poole staat wereldwijd voorop in de artiestenrij van de talentrijke blues/rockscene.

De inmiddels internationaal erkende gitaarkunstenaar Be Pooler begon zijn carrière op 16-jarige leeftijd in het lokale Britse bluescircuit en spoedig kreeg hij lovende kritieken van enkele van de meest gerenommeerde blues- en rockmuzikanten ter wereld, zoals Jeff Beck, Gary Moore, John Mayall, Beth Hart, Kenny Wayne Shepherd, Walter Trout, Richie Kotzen, Philip Sayce en nog veel meer. Ondertussen grossiert hij in het ontvangen van prijzen en onderscheidingen van enkele van de meest gerespecteerde publicaties en organisaties.

Meer info:
http://benpooleband.com/
https://www.facebook.com/benpooleofficial/

www.bluesroutehelmond.nl

KeepTheBluesAlive

BluesrouteHelmond

Stichting Live Muziek in Helmond

Poppodium Muziekcafé Helmond

Zuid Koninginnewal 39
Helmond, 5701NS Nederland
0640219434
Bekijk de site van Locatie
© Copyright - Muziekcafé Helmond - Ontwerp en realisatie: Pieter Maakt 't