Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Blast That 80s Sound

10 juni 2022 @ 21:00 11 juni 2022 @ 03:00

Elke 80s avond is een feest der herkenning! Gotta have faith, girls just wanna have fun, love is a battlefield, wie kent ze niet. En stilstaan is bijna onmogelijk!! Frogson neemt je mee op een duizelingwekkende reis door de 80s!

Enkele leuke 80s feitjes
• De Noord-Ierse burgeroorlog, met gevoel voor understatement de Troubles genoemd, leidt tot een segregatie van de bevolking. Tussen katholieke en protestantse buurten verrijzen hoge muren. De oorlog bereikt ook het Britse eiland, met een bomaanslag op het Londense warenhuis Harrods tijdens de kerstinkopen van 1983, en een op het hotel in Brighton waar de Conservatieve Partij van Margaret Thatcher in oktober 1984 een congres houdt.
• De Amerikaanse president Reagan komt met het Strategic Defense Initiative, een futuristisch programma om met een ruimteschild het Westen te beschermen tegen een atoomaanval. Een nieuwe wapenwedloop lijkt het gevolg, maar in oktober 1986 vinden Reagan en de Russische partijleider Michail Gorbatsjov elkaar.
• Nederland gaat over op kabeltelevisie, eerst lokaal en vervolgens landelijk. De “harken” verdwijnen van de daken en buitenlandse zenders komen in de huiskamers. Op Nederland gerichte reclame is aanvankelijk verboden. Maar in 1989 doet met RTL-Veronique de commerciële televisie haar intrede.
• De film Fame (1980) en de gelijknamige televisieserie (1982-1987) nemen wereldwijd de jongeren mee in de bruisende wereld van een highschool met veel creatieve vakken.
• Muziekzender MTV wordt in 1981 opgericht en wordt populair bij de jeugd door non-stop videoclips uit te zenden.
• Opkomst van het skateboarden, met de jonge Amerikaan Rodney Mullen als freestylefenomeen.
• De walkman gaat het straatbeeld beheersen.

Stichting Live Muziek in Helmond

Poppodium Muziekcafé Helmond

Zuid Koninginnewal 39
Helmond, 5701NS Nederland
+ Google Maps
0640219434
Bekijk de site van Locatie
© Copyright - Muziekcafé Helmond - Ontwerp en realisatie: Pieter Maakt 't