Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Alternative 80s Frogson B-Day Party

12 mei 2023 @ 22:00 13 mei 2023 @ 03:00

Froggy was pas jarig en aangezien hij zo’n enorme 80’s freak is, viert hij dat met een alternative 80s party!
Kom je ook dansen en feesten met Frogson?

De 80s zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie. Een van de meest populaire genres en altijd herkenbaar.

Vanavond een duik in New Wave, Synth Pop, New Romantics, Neue Deutsche Welle, Indie, Electronic en meer van dat moois! ( denk aan New Order, Joy Division, Depeche Mode, Tears for Fears, Vicious Pink, Soft Cell, Laidback, Nena, Falco, Happy Mondays, Berlin, Adam Ant, A Flock of Seagulls, The Cure, The Smiths en meer)

New wave is een aanduiding van ongeveer elke vorm van moeilijk te classificeren popmuziek uit de periode 1977-1988. “New wave” wordt ook gebruikt voor muziek die er qua stijl op lijkt maar die na die periode is uitgebracht.

De populariteit van deze tegendraadse muziek wordt gezien als een rechtstreeks gevolg van de punkrage. New wave kwam vooral tot bloei op de Britse eilanden en in de stad New York. Inspiratie werd gevonden in New Yorkse voorlopers als The Velvet Underground, Patti Smith en Television, in Britse pubrock, of in avant-gardisten als Can, Brian Eno en Kraftwerk.

Newwavemuziek varieert van de artistiek aandoende pop van Talking Heads tot de grimmige klanken van Joy Division en The Birthday Party. Ook new romantic-bands als Duran Duran en Spandau Ballet en postpunkartiesten als Blondie en Ian Dury werden aanvankelijk tot de new wave gerekend – door sommigen nog altijd – en zelfs de middle-of-the-roadgroep Dire Straits, wier debuutplaat in 1978 uitkwam, werd een tijdje voor een newwaveband aangezien.

In Nederland roept het begrip new wave vooral associaties op met gothic-achtige bands in de stijl van The Cure. Aanhangers van deze stroming hingen veelal een nihilistisch wereldbeeld aan, gingen in het zwart gekleed, tooiden zich met zwarte, getoupeerde kapsels en trokken vaak een zwart lijntje onder hun onderste ooglid.

Enkele nieuwe newwavegroepen uit Nederland zijn Silence is Sexy, Pioneers of Love, Weekend at Waikiki en Moke. Ook de band Krezip past elementen uit de new wave toe op het album Plug it in. De Frank Boeijen Groep was een vertegenwoordiger van de Nederlandstalige new wave, sterk geïnspireerd door Japan en David Sylvian

Stichting Live Muziek in Helmond

Poppodium Muziekcafé Helmond

Zuid Koninginnewal 39
Helmond, 5701NS Nederland
+ Google Maps
0640219434
Bekijk de site van Locatie
© Copyright - Muziekcafé Helmond - Ontwerp en realisatie: Pieter Maakt 't